Ja turhaa.

Eilen oli hautajaiset, niissä oli hankalaa koska virsiä laulettiin liikaa ja oli ihan sairaan kuuma ilma niin kirkossa, ulkona roopin äärellä kuin meidän talossa jossa muistotilaisuus pidettiin ja jota pari päivää järkättiinkin ihmisten kanssa. Tänään on siivottu kuudesta asti, ja joskus kymmenen maissa kaikki oli suht organiseerattu valmiiksi. Tertun kanssa hoidettiin imurointi ja luutuaminen, jotku muut puisteli matot ja hommailivat muuta. Täytekakkukahveja on kiskottu kitusiin useammat kuin viidet, tänään tosin vasta kolmet. Vielä olisi kakkua noin kolmelle hengelle, veikkaan että me syödään se sitten joskus. Muita täällä ei enää olekaan, kun ihmiset lähtivät siivottuaan ja kakkukahveiltuaan, kun kakkua jäi.

Keittoa jäi myös litratolkulla, sitä syödään meillä tänään ja varmaan huomennakin ja kaikki talkoolaiset veivät sitä rasioittain mukanaan. Kalja meni kai kaikki, mehua jäi. Keksit ne söivät kaikki, varmaan siksi että minä olisin halunnut niitä vielä.

Itsehän poden nyt vakavaa kriisiä, kun en tiedä mitä tekisin kun väkeä ei täällä ole juurikaan niin ei voi niiden kanssa jututa, eikä ole enää hustattavaa kun kaikki on laitettu normitilaan. Kaipa kirjoitan tämän merkinnän, laitan tänne jonkun tiistaisen runon ja alan sitten lukea Rasputin-opusta, joka jäi kaiken hässäkän keskellä vaiheeseen. Tai runokirjaa tai jotain, saa nähä. Dvd:itä ei voi kytätä kun ne on kämpässä kaikki, ja soitinkin on siellä. Ja hyvät seedeet ja kaikki mitä voisi tarvita. Se johtuu siitä, että olin siellä keskiviikon ja torstain välisen yön.

Söin vuorokauden sisään kaksi paketillista nuudeleita siellä, kyttäsin kaupallisia kanavia (YLEn kanavat eivät näkyneet koska digiboksia ei osattu asentaa) ja Pasilaa Youtubesta koska ei näkynyt mitään kunnollista silloin illalla. Musiikki soi ja aamulla lähdin sieltä pitäen kuoppajaisiin ja sitten jäin taloon auttamaan ihmisiä järjestelyissä sun muissa. Tiskarina ja sen sellaisena hommaa oli ihan riittämiin siellä. Nyt haluttaisi lähteä kämpälle takaisin, mutta ihmiset ei päästäneet eivätkä kertoneet syytä. Kaipa se oli se, että siellä ei ole vielä kaikkea tarpeellista eikä ole mitään varsinaista hommaakaan kun ei voi siivota kun ei ole välineitä. No, kauppa on kyllä vieressä, mutta... Viimeistään tiistaina lähen sinne taas ja silloin kai varsinaisesti muutan sinne kun vien ryysyt ja muut roinat sinne. Jöps. Täällä on ihan pirun tylsää, enkä jaksa tehdä mitään. Eipähän tarvitse kuitenkaan södä mustikkajugurttia kahvimitalla niin kuin eilen.